Продукти

Aксесоари за Ex9M устройства

Аксесоари подходящи за автоматични прекъсвачи с лят корпус Ex9M. Възможно е да се допълва или променя функционалността на основния прекъсвач чрез инсталиране на подходящи аксесоари.

Автоматичните прекъсвачи могат да бъдат оборудвани с помощни контакти AX21 (до 2 броя дори и за типоразмер M1)  и един брой сигнален помощен контакт AL21 или допълнителен контакт за ранно включване ЕC 2i. AX21 и AL21/ЕC 2i  се монтират на различни позиции, като използването на един вид  контакт не ограничава броя на втория тип контакти. AX21 и AL21/ЕС 2i могат да се използват независимо от типоразмера на прекъсвача.

Един брой минимално напреженов изключвател UVT2i или един брой шунтов изключвател SHT2i може да бъде инсталиран в прекъсвача. Различните версии за различните типоразмери позволяват да се оптимизира изконсумираната мощност от тези единици.

Прекъсвачите могат да бъдат оборудвани също с различни аксесоари за управление на ръкохватката. Има налични ръкохватки за директен монтаж или ръкохватки с удължител.

Монтажът на устройството върху монтажната плоча може да се направи с винтовете, които са включени в доставката на прекъсвача. В случай на монтаж на прекъсвачи М1 и М2, има възможност да се използват адаптери DRA за монтаж върху DIN шина 35 мм. Ако има изискване да бъдат разположени устройства от различни типоразмери един до друг, е възможно използването на   компенсатори на монтажна дълбочина WG, които осигуряват една и съща позиция на предния панел към предната монтажна плоча.

За свързване на проводниците има налични различни видове преходни клеми MC.

  • Помощни контакти синхронизирани с главните контакти
  • Сигнални контакти активни при ел. изключване на прекъсвача (изключващи сигнални контакти)
  • Шунтови изключватели и минимално напреженови изключватели
  • Дистанционни механизми
  • Ръкохватки
  • Преходни клеми и капаци
  • Компенсатори на монтажна дълбочина и адаптори